Historien om Matthias bygger på en virkelig begivenhed, som Birgitta af Vadstena omtaler i en af sine Åbenbaringer fra omkring år 1344.

Denne børnebog udkom år 2007 og henvender sig til større børn. Den foregår i Sveriges middelalder og handler om drengen Matthias, der oplever at blive besat af en ond ånd. Det bevirker, at han får nogle uforklarlige og voldsomme anfald, og derfor bliver han udelukket fra det sociale samvær i landsbyen. Ude af sig selv af fortvivlelse og ensomhed opsøger han Birgitta af Vadstena. I en periode opholder han sig på det sygehus, Birgitta oprettede, og han får god kontakt med en jævnaldrende pige, der hedder Ingeborg. Det ender med, at Matthias bliver befriet fra den onde ånd.

Der er tale om en opdigtet fortælling, men den er bygget omkring en historisk kerne og med historiske personer. Autentisk er også den meget levende scene, hvor hovedpersonens onde ånd bliver uddrevet, skriver tidsskriftet Ave Maria.


En historisk roman, som giver et tidsbillede langt mere set indefra end anden historisk litteratur… Bogen beskriver middelalderlig mentalitetshistorie set indefra og kan som sådan anvendes som et supplement til historisk læsning, står der i Biblioteksudtalelsen.


Englenes Dronning er i år 2014 udkommet som e bog i let revideret udgave, og den kan købes i internetboghandlerne, ligesom den kan lånes på biblioteket via eReolen.  

Forhandler

Tryk på link

Gyldig

Saxo

1-12-2020

plusbog

1-12-2020

WilliamDam

1-12-2020

Tales

1-12-2020